Yüzde 93 engelli Gazeteci Duran, tahliye edildi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

18 Eylül 2018 Salı

Yüzde 93 engelli Gazeteci Duran, tahliye edildi

30 Mart’tan buyana cezaevinde tutuklu bulunan ve yüzde 93 engelli olan Gazeteci Metin Duran, Adli Tıp Kurumu’nun ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu vermesi üzerine tahliye edildi.
Metin Duran, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan ve Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kapatılan Radyo Rengin’de çalışıyordu. Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası onandıktan sonra hasta yatağından alınarak Sincan 2 No’lu Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.
ADLİ TIP: CEZAEVİNDE KALAMAZ
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle felç olan ve kısmı hafıza kaybı yaşayan Metin Duran, yürüyemez ve konuşamaz hale geldi. Yüzde 93 engelli olduğu tespit edilen Duran, mahkûmiyetine karar verilen cezasının infazı için Sincan Kapalı Cezaevine götürüldü. Hücresinde iki gün kalan Duran’ın, ihtiyaçlarını kendisinin karşılayamayacağı anlaşılması üzerine Cezaevi Hastanesi’ne kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu’na yapılan müracaat üzerine Duran hakkında ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu verildi. Kendisine refakat eden kardeşi Zeydan Duran ile beraber dün akşam saatlerinde tahliye edildi.

The post Yüzde 93 engelli Gazeteci Duran, tahliye edildi appeared first on IPA - International Press Agency.


Kaynak: Gündem – IPA – International Press Agency http://ipahaber.com/2018/09/18/yuzde-93-engelli-gazeteci-duran-tahliye-edildi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder