Erdoğan, Mehmet Şimşek’i kalmaya ikna edemedi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

28 Haziran 2019 Cuma

Erdoğan, Mehmet Şimşek’i kalmaya ikna edemedi



 Ali Babacan’ın AKP’den ayrılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesiyle de AKP’de hem 23 Haziran’da yaşanan hezimetin nedenleri hem de kurulacak yeni partilerin AKP’ye olası etkileri tartışılıyor. 

AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sırtından hançerlenmekle” suçladığı Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarını yakından takip ediyor. Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın kulis haberine göre başbaşa görüşmede Ali Babacan’ı ikna edemeyen Erdoğan’ın Babacan ekibinde yer alacağı bilinen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nabzını yokladığını ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi.

Kulislerde Ali Babacan’ın AKP’de ayrılacağını Erdoğan’a iletmesinin Babacan’ın resmi olarak parti kurma çalışmalarını başlattığı olarak yorumlanıyor. 

23 Haziran’da büyük oy kaybı yaşayan AKP, yeni partilerin kurulması durumunda partiye ne kadar zarar vereceği, etkisinin ne olacağı, milletvekili koparıp koparmayacağı endişesi yaşıyor. Parti içerisinde “Parti kursalar da başarılı olamazlar” söylemi hâkim iken 23 Haziran’da seçmenin verdiği mesaj nedeniyle de bu partilerin hafife alınmaması gerektiği belirtiliyor.

Erdoğan’ın da Ali Babacan’a “partide kal” demesi Babacan’ın kuracağı partinin ciddiye alındığını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki aksaklıkların giderilmesi için çalışma yürüten AKP’nin bu krizi fırsata çevirmek için eski bakan ve yöneticilere görev vermesi gerektiği yönünde de parti içerisinde düşünceler hâkim. Ancak partinin kapıları açılsa bile bu isimlerin artık verilecek görevleri kabul etmeyeceği görüşü de ifade ediliyor. 



Kaynak: http://aktifhaber.com/siyaset/erdogan-mehmet-simseki-kalmaya-ikna-edemedi-h134239.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder