Davutoğlu ekibinde yer alan Özdağ: Yeni sistemin değiştirilmesi gerekiyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

30 Temmuz 2019 Salı

Davutoğlu ekibinde yer alan Özdağ: Yeni sistemin değiştirilmesi gerekiyor




Davutoğlu’nun ekibinde yer alan eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bir yılını doldurmasının ardından “işlemediği” yönünde eleştirilerin hedefi haline gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin konuştu. Özdağ, yeni sistemin tamamen kişiye endeksli olduğunu belirtti.

Yeni sistemin Türkiye’ye uyup uymamasına ilişkin konuşan Özdağ, şunları söyledi:

“Eğer 24 Haziran’dan sonra sorunlarımız azalmış, vaat edilenler gerçekleşmişse uymuştur, sorunlarımız derinleşmişse uymamıştır. Ne denilmişti, ‘terör bitecek’ bitti mi? ‘Meclis güçlenecek’, güçlendi mi? ‘Bürokratik vesayet bitecek’, bitti mi, daha kötüsü geldi, ‘ekonomi uçuşa geçecek’ geçti mi, neyi vaat ettiysek tam tersi oldu. Meclis, bakanlıklar sembolik hale geldi. Kurumların içi boşaltıldı, yargı siyasallaştı, devletin birliğini, milletin bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamı sadece AK partilileri temsil eder hale geldi.”

Dünyada böyle bir sistemin olmadığını ifade eden Özdağ, “Buna başkanlık sistemi demek dünyadaki örneklerine hakaret olur. Hiçbir başkanlık sisteminde yakın akrabalar bakan olamaz; işte ABD, var mı böyle bir şey. Tarihî birikimimiz açısından da bu sistem bize uygun değil. Bu sistem yanlıştı, bir ihtiyacın sonucu da değildi; tamamen kişiye endeksli bir sistemdir ve değiştirilmesi zorunludur” dedi.

Partisinde yer alacağı Ahmet Davutoğlu’ya ilişkin konuşan Özdağ, “Ahmet Davutoğlu, siyaset yaptığı yıllar boyunca hep devlete, millete ve ilkelerine bağlı kaldı. Akçalı işlere karışmadı, ahbap çavuş ilişkilerine girmedi. Siyasete nasıl girdiyse öylesine temiz çıktı. AK Parti en yüksek oy oranına onun döneminde ulaştı. Son derece etik dışı bir şekilde Başbakanlık’tan azledildi” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun haksızlığa uğradığını söyleyen Özdağ, “Parti zarar görmesin diye yıllarca sustu. Trollerin önüne atıldı. AK Parti’de bir kişiden başka itibar gören herkes tehdit ve tehlikedir. Kime yapılırsa yapılsın haksızlığa uğrayanın yanındayım” diye konuştu.

 Davutoğlu’nun “özgürlükçü, kucaklayıcı, bütünleştirici bir dil taşıdığını” savunan Özdağ, şöyle devam etti:

“Siyasette artık kavga politikasının bitirilmesi lazım. Biz kollarımızı bütün Türkiye’yi kucaklayacak şekilde açacağız. Her siyasete, şiddet içermedikçe her fikre özgürlük diyoruz. ABD ile Rusya arasında yalpalayan bir Türkiye değil kendi eksenini kendi kuran, milli değerlerle evrensel değerleri buluşturan, kendisi kalarak modernleşen bir Türkiye diyoruz.”



Kaynak: http://aktifhaber.com/siyaset/davutoglu-ekibinde-yer-alan-ozdag-yeni-sistemin-degistirilmesi-gerekiyor-h135541.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder