S-400 krizi: ABD, aktif kullanılmaması için Türkiye ile temas halinde - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

30 Temmuz 2019 Salı

S-400 krizi: ABD, aktif kullanılmaması için Türkiye ile temas halinde



Rusya’dan S-400’lerin alınması durumunda daha önce Ankara’yı yaptırım konusunda uyaran ABD, Türkiye’nin F-35 programından çıkarıldığını duyurmuştu. Yine ABD tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye’nin CAATSA yaptırımlarına maruz kalması söz konusu.

Ancak ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizine ilişkin görüşmeler devam ediyor. En son ABD Senatosu’nun etkili isimlerinden Lindsey Graham’dan Türkiye’ye yaptığı “S-400’leri aktive etmeyin, serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlayalım” teklifi gelmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre bu teklifin üzerinden günler geçmesine rağmen Ankara’nın Graham’ın açıklamalarına yönelik sessizliği dikkat çekiyor. Graham, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştüğünü açıklarken bakanlık konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

ABD’nin Türkiye ile S-400 krizine ilişkin görüşmelerine devam edeceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun mevkidaşı Mike Pompeo yerine senatör Lindsey Graham’la görüşmesi ise ayrıca dikkat çekiyor. Trump’ın, Pompeo yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da yakın ilişkileri olan Graham’ı seçerek Türkiye’nin kararı üzerinde daha etkili olmaya çalıştığı belirtiliyor.

 Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ve güvenli bölge önerisini ortaya attığı dönemde Türkiye’yi ziyaret eden Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S-400’lerin sevkiyatının Nisan 2020’de tamamlanacağını duyurmuştu.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/s-400-krizi-abd-aktif-kullanilmamasi-icin-turkiye-ile-temas-halinde-h135542.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder