HDP'li Kemalbay'dan Soylu'ya: Sesiniz saat satana değil dolar milyarderi yabancılara çıksın - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

29 Temmuz 2019 Pazartesi

HDP'li Kemalbay'dan Soylu'ya: Sesiniz saat satana değil dolar milyarderi yabancılara çıksın





Soylu'nun sözlerine Afrikalılar sert yanıt vererek, Soylu’ya, “Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Hırsızlık mı yapıyoruz?” diye tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay da Soylu'yu hedef aldı. Kemalbay, “Saat satan mültecilere değil, dolar milyarderi yabancılara çıksın sesiniz" dedi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Bayraklı ve Konak ilçe kongrelerinde konuşan Kemalbay, 31 Mart yerel seçimlerinden yola çıkarak, şöyle devam etti:

“Biz bu ülkenin işçilerinin, kadınlarının, çocuklarının, dağının, taşının, ovasının, suyunun hakkını savunuyoruz. Bir biz savunuyoruz. Bu yüzden mücadelemize daha sağlam sarılmalı, mücadelemizi daha ileriye taşımalıyız” dedi.

Kadıfekale’de yaşayan mültecilere de değinen Kemalbay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Elinde bir saat 10 liraya satıyor, Afrika’dan gelmiş. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” sözlerini eleştirdi. Kemalbay, “Saat satan mültecilere değil, dolar milyarderi yabancılara çıksın sesiniz. HDP, halkların kardeşliğini savunuyor" diye konuştu.



Kaynak: http://aktifhaber.com/siyaset/hdpli-kemalbaydan-soyluya-sesiniz-saat-satana-degil-dolar-milyarderi-yabancilara-ciksin-h135501.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder