Kılıçdaroğlu: Devlet tamamen bir israf organizasyonuna dönmüş durumda - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Kılıçdaroğlu: Devlet tamamen bir israf organizasyonuna dönmüş durumda





Kılıçdaroğlu partisinin Afyon Sandıklı’da gerçekleştirilen belediye başkanları çalıştayını ve gündemi bir grup gazeteciye değerlendirdi. 

Türkiye’den krizden çıkışın iki ekseni olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Birincisi israfı durduracağız. İkincisi Türkiye, üreten Türkiye olacak. İsrafı durdurmak çok kolay. Çünkü devlet tamamen bir israf organizasyonuna dönmüş durumda. AK Parti iktidar olmadan önce şunu söylüyordu: Ankara’nın bütün büyük binalarında bakanlıklar, nasıl oluyor bu diyordu. Bugün gelin bakın mevcut bakanlık binaları yetmedi, neredeyse her genel müdürlüğe ayrı bir bina yaptılar, hepsi de kiralık. Bir devletin kendisine bina yapacak parası mı yok Allah aşkına? Bunların tamamını bitireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altında 13 uçak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Yeter yahu. Bu itibar değil, itibarsızlığı getirir. Çocukluğunda veya gençliğinde ailesinin çok yoksul olduğu, servete doyamadığı bir içgüdünün dışa yansımasıdır bu. Yırtık ayakkabı ile siyasete giren birisi 13 tane uçak sahibi olursa dünyada benim itibarım olur diyor. Halbuki dünyada itibarı sağlayan ahlaktır, erdemdir, onurdur” dedi.

Kılıçdaroğlu, 22 Soru 22 Cevap diye Kürt sorunu ile ilgili yaklaşık üç-dört yıl önce hazırladıkları bir raporlarının olduğunu söyledi ve “Arkadaşlarımız gelişen olayları da dikkate alarak 22 Soru 22 Cevap’ı güncellemek istiyoruz. Onunla ilgili çalışma var” diye konuştu.



Kaynak: http://aktifhaber.com/siyaset/kilicdaroglu-devlet-tamamen-bir-israf-organizasyonuna-donmus-durumda-h135502.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder