AİHM ByLock için AKP iktidarından savunma istedi: MİT verileri güvenilir mi? - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

5 Mart 2021 Cuma

AİHM ByLock için AKP iktidarından savunma istedi: MİT verileri güvenilir mi?



AİHM, AKP hükümetine, Bylock verilerinin elde ediliş şeklini, suçlamaları çürütmek için başvurucuya gerekli olanakların sağlanıp sağlanmadığını ve yasal saklama süresi geçmiş internet trafik bilgilerinin delil kullanılmasının hukuki olup olmadığını sordu.

Silahlı örgüt üyeliği suçunun maddi ve manevi unsurlarının ulusal mahkemelerce gereği gibi ortaya konulup konulmadığını da sorgulayan AİHM “MİT’in savcılığa teslim ettiği delilleri inceleme imkanı olmamasının, savunmayı dezavantajlı bir duruma koymuş mudur?” sorusunu yöneltti.

AİHM, gerçekleştirildiği tarihte suç oluşturmayan bankaya para yatırma, sendika ve derneklere üyelik gibi eylemlerin cezalandırmaya esas alınmasının kanunsuz ceza olmaz ilkesine uygunluğu da sorular arasında yer aldı.

AİHM,  “MİT ve BTK tarafından verilenler de dahil olmak üzere; başvuranın Bylock kullanımına ilişkin veriler, elde edilen verilerin bütünlüğünü, doğruluğunu ve tutarlılığını belirlemek için başvuran tarafından talep edildiği gibi bağımsız bilirkişi incelemesine sunulmuş mudur?” diye de sordu.

‘AİHM’İN KARARI YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BÜTÜN DAVALARI ETKİLEYECEK’

Dr. Gökhan Güneş, AİHM’in hükümetten savunmasını istediği hususların, başvuruda verilecek kararın yürütülmekte olan ve Strasburg’a taşınacak davaların tamamını etkileyeceğini belirtti.

Güneş, “Bylock gibi hassas bir konunun da ele alınacak olması nedeniyle, başvuruyu inceleyecek AİHM dairesinin Büyük Daire lehine davadan çekilmesi ve davanın Büyük Daire tarafından karara bağlanması da sürpriz olmayacaktır”dedi.

Dr. Güneş, 15 Temmuz sonrası ister sivil ister asker olsun, darbe teşebbüsünden haberi olmayanların beraat edeceğini, bu kişiler tüm haklarını ve itibarlarını geri alacaklarını ve verdikleri kararlarla insanların hayatını karartanlar da hukuk önünde sorulacağını vurguladı.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/aihm-bylock-icin-akp-iktidarindan-savunma-istedi-mit-verileri-guvenilir-mi-h157594.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder