Yüksel Direnişçisi ‘Perihan Abla’ hayatını kaybetti - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

2 Mart 2021 Salı

Yüksel Direnişçisi ‘Perihan Abla’ hayatını kaybetti



Yüksel Direnişinin sembol isimlerinden Perihan Pulat (78) hayata veda etti. KHK’lıların ‘İşimi geri istiyorum’ eylemlerine destek veren Pulat, Ankara’daki İnsan Hakları Anıtı önündeki her eyleme katılmıştı. Pulat, polisin müdahalesi sırasında defalarca yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış, Yüksel Caddesi’ndeki eylem sırasında bir polisin kendisine “Sen daha ölmedin mi!” demesi üzerine “Karar verdim 100 yaşına kadar yaşayacağım” cevabı verdiğini söylemişti.

EMEKLİ SAYIŞTAY HAKİMİYDİ

2018’deki eylemlerde darp edilen, yüzü gözü tanınamaz hale gelen ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Perihan Pulat’ın vefatını sosyal medya hesabından duyuran Yüksel direnişçilerinden Veli Saçılık, “PerihanPulat bu alçak saldırı sonrası bir daha hiç iyileşmedi ve bugün hayatını kaybetti. Sayıştay hakimliğinden emekliydi ama insanlıktan hiç emekli olmadı. Bu dünyadan Perihan Pulat geçti.” ifadelerini kullandı.
 

 


Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/yuksel-direniscisi-perihan-abla-hayatini-kaybetti-h157434.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder