Erkam Tufan Aytav: Zor iştir Saray’ın Abdülkadir Selvi’si olmak - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

20 Haziran 2024 Perşembe

Erkam Tufan Aytav: Zor iştir Saray’ın Abdülkadir Selvi’si olmak

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bir yetkilinin, Gezi davası tutuklusu Osman Kavala’nın durumunu soran AKPM Denetim Komisyonu Türkiye Eş-Raportörü Stefan Schennach’a “Osman Kavala’yla neden bu kadar ilgileniyorsunuz?” diye tepki gösterdiğini, “Bu adam Öcalan’dan daha tehlikeli” dediğini yazmıştı.

Selvi, “Kavala, Öcalan’dan daha mı tehlikeli” başlıklı yazısında, “Eğer Osman Kavala silahlı bir terör örgütü kurduysa ve bundan haberimiz yoksa açıklarlarsa iyi olur. Kavala terör örgütüyle mücadele etmek en büyük görevimiz olur” demişti.

Erdoğan ise geçen hafta İspanya Başkanı Sanchez’le ortak basın toplantısında bir gazetecinin Kavala ve Demirtaş ile ilgili sorusuna ve AİHM kararlarının uygulanmadığının hatırlatmasına hayli sinirlenmişti. Erdoğan, “Sizlerin bu soruları sorması bizleri düşündürüyor. Hele bir basın mensubunun kalkıp da bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama. Başını sallama, bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Erkam Tufan Aytav, Abdülkadir Selvi’nin düştüğü bu durumu yazısına taşıdı. Aytav yazısında, “Saray’ın Abdülkadir’i reisi ile ters köşe oldu. İlginç değil mi? Bence de ilginç. Abdülkadir ya eline tutuşturulan metinleri inisiyatif alıp kendinden ilaveler yapıyor ya da Saray’dan verilen talimatları anlamıyor. Ya da reisinin kıvraklığına yetişemiyor! Son olarak Osman Kavala konusunda ters köşe oldu.” dedi.

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz


Kaynak: Aktif Haber https://aktifhaber.com/medya/erkam-tufan-aytav-zor-istir-sarayin-abdulkadir-selvisi-olmak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder