LGS’de bir sorunun cevabının değiştirilmesi talebiyle dava - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

14 Haziran 2024 Cuma

LGS’de bir sorunun cevabının değiştirilmesi talebiyle dava

Genç, LGS sınavının ardından Milli Eğitim Bankanlığı’nın (MEB) yayınladığı cevaplarla sonuçları karşılaştırdığında Sayısal Bölüm A Kitapçığı’ndaki Fen Bilgisi 13’üncü soruyu yanlış yaptığını görünce araştırmaya başladı.

Soruyla ilgili önce fizik öğretmenlerine danışan ardından ODTÜ Fizik’ten bir öğretim görevlisinin Youtube videosunda kendi işaretlediği cevabın doğru olduğunu gördüğünü belirten Genç, durumu ailesiyle paylaşıp avukat babası Aziz Genç’le dava açtı.

Bir yanlış cevabın 5,33’e yakın puan götürdüğünü kaydeden Genç şöyle konuştu: “480 puanla alan bir okula 475 ile giremem. 360-370 puan alan bir kişiye belki 5 puanın çok etkisi olmaz. Full yapan birinin bu soruyu yanlış yaptığını düşünün, 495 ile 500 puan arasında dağlar kadar fark var. Bir sorunun etkisi büyük.”

Genç, hesaplamalarına göre sınavda 86 doğru 4 yanlış yaptığını belirterek “Cevabın A şıkkı olarak değiştirilmesini veya sorunun iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Dilekçede, “Müvekkil cevapları kontrol ettiğinde Sayısal Bölüm A Kitapçığı’ndaki Fen Bilgisi 13. sorusunun cevabının C şıkkı olduğunu görmüştür. Soruyu ve cevabı tekrar kontrol ettiğinde aslında doğru cevabın A şıkkı olması gerektiği, bu sebeple cevabın yanlış olduğu anlaşılmıştır” denilerek MEB’e dava açıldı.



Kaynak: EĞİTİM – Aktifhaber https://aktifhaber.com/egitim/lgsde-bir-sorunun-cevabinin-degistirilmesi-talebiyle-dava-acildi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder