Bilal Erdoğan’ın arkadaşı olmak - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

9 Mart 2021 Salı

Bilal Erdoğan’ın arkadaşı olmak



Varlık Fonu Genel Müdürlüğü’ne (TVF) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin eski Başkanı Arda Ermut getirildi. Ermut’un birçok üst düzey kamu görevlisi gibi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip’ten arkadaşı olması dikkat çekti.

DAHA ÖNCE YÖNETİM KURULU ÜYESİYDİ

Bünyesinde kamu bankaları dahil 20 kamu şirketini bulunduran Türkiye Varlık Fonu’nun Genel Müdürlüğü’ne Arda Ermut getirildi. Zafer Sönmez’in oturduğu koltukta Kasım 2020’de Varlık Fonu yönetim kurulu üyeliği görevinden ayrılan Ermut, 4 ay sonra genel müdür olarak geri dönmüş oldu.

HEP ÜST DÜZEY GÖREVLERDE BULUNDU

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Ermut, 2005’te Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görev yaptı. 2007’de Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda uzman yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Ermut, 2015’te ise Başkanlığa atandı. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçiş sürecinde Yatırım Ofisinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde konumlandırılması çalışmalarını yürüten Ermut, 2018’de Ofis Başkanlığına getirildi. Ermut görevini geçen yıl yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu’na bırakmıştı.

THY’DE BİLAL’İN ARKADAŞI OLMAYANA MÜDÜRLÜK YOK

Rekor zararlar açıklamasına rağmen kamuda en yüksek maaşların verildiği Türk Hava Yolları’nda (THY) müdürlüklerin hepsinin Bilal Erdoğan’ın arkadaşına tahsis edildiği ortaya çıktı. THY’nin, üst ve alt kademe yöneticilerinin 80’e yakınının Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden (AİHL) mezun olan isimlerden oluştuğu belirlendi. Varlık Fonu’na genel müdür olarak atanan Ermut da daha önce THY’nin Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunuyordu.

40 YERDEN ALDIĞI MAAŞ’LA REKOR KIRDI

Bilal Erdoğan’ın Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren başta olmak üzere devlet kademelerinde görev alan yüzlerce arkadaşı bulunuyor. Kamuda çalışmak istemeyen çok sayıda arkadaşı ise kamudan aldığı ihalelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Bilal Erdoğan’ın arkadaşları arasında en çok dikkat çekenler arasında ise Yahya Üstün bulunuyor. Üstün’ün TMSF bünyesindeki 40 şirketten maaş aldığı ortaya çıktı.

SIRTIMIZI DEVLETE DAYAMA HASTALIĞINA YAKALANMAMALIYIZ

Yöneticisi olduğu vakıfların kamudan büyük yardımlar aldığı ortaya çıkan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Denizli’de Türkiye Gençlik STK’ları Platformu tarafından düzenlenen ‘Ege Buluşmaları’ toplantısında yaptığı konuşmada “Sırtımızı sadece belediye ve devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamaya çalışmalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mevzi olarak ihtiyacımız olduğu zaman başı sonu belli bir şekilde elbette yapılabilir” demişti.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/bilal-erdoganin-arkadasi-olmak-h157794.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder