Papa'dan Irak’a 4 günlük tarihi ziyaret - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

5 Mart 2021 Cuma

Papa'dan Irak’a 4 günlük tarihi ziyaret



Koronavirüs salgının başından bu yana ilk kez İtalya dışına çıkmaya hazırlanan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Irak'ta gidiyor. Papa, 4 gün sürmesi planlanan Irak ziyaretine başlamak üzere İtalya'nın başkenti Roma'daki Fiumicino-Leonardo da Vinci Havalimanı'ndan ayrıldı.



TARİHİ ZİYARET 4 GÜN SÜRECEK

Papa'nın 5-8 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaretin programı belli oldu.

Vatikan'ın paylaştığı programa göre Papa Francis, ilk olarak başkent Bağdat'ta temaslarda bulunacak. 6 Mart'ta Necef'te Irak'taki Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali Es-Sistani ile görüşecek.

Katoliklerin ruhani lideri, Ezidilerle de bir araya gelecek. 7 Mart'ta Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile görüşecek, Musul'u da ziyaret edip 8 Mart'ta Vatikan'a dönecek. 

SOKAKLAR PAPA’NIN POSTERLERİYLE SÜSLENDİ

Papa’nın hem başkent Bağdat’ı hem de IKBY’nin başkenti Erbil’i ziyaret etmesi beklenirken, iki kentte de cadde ve sokaklar Vatikan bayrakları ve Papa’nın posterleriyle süslendi.



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/dunya/papadan-iraka-4-gunluk-tarihi-ziyaret-h157597.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder