Şehir Üniversitesi kadrosunun Marmara’ya geçişinde mülakat şartı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

5 Mart 2021 Cuma

Şehir Üniversitesi kadrosunun Marmara’ya geçişinde mülakat şartı



Kapatılarak Marmara Üniversitesi’ne devredilen Şehir Üniversitesi’nde kadronun geçişine mülakat şartı getirildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı yeni kararın altında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası var.

Yönetimine kayyum atanan, ardından kapatılarak Marmara Üniversitesi’ne devredilen Şehir Üniversitesi’nde hukuksuz uygulamalar devam ediyor. Şimdi de idari personele Şehir’den kadrosundan Marmara’ya geçişinde mülakat şartı getirildi.

MÜLAKATI GEÇEMEYENE MARMARA’DA KADRO YOK

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na eklenen geçici maddede ‘Herhangi bir emeklilik, yaşlılık aylığı hak kazanmamış olanlar 30 gün içinde başvurmaları ve mülakatta başarılı olmaları kaydıyla atanabilirler’ ibaresi yer aldı.

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA EK MADDE EKLENDİ

Karar’ın aktardığına göre, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla 1978 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan ‘Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’a geçici bir madde eklendi. Eklenen maddede “Faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan idari personelden, herhangi bir emeklilik, yaşlılık aylığı hak kazanmamış olanlar, 30 gün içinde başvurmaları ve mülakatta başarılı olmaları kaydıyla Marmara Üniversitesi’ne atanabilirler” ifadeleri yer aldı.

Yine Cumhurbaşkanı Kararı’yla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de yürürlüğe girdi. Buna göre, maddenin yürürlüğe girdiği tarihte herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazanmamış olanlar, 30 gün içinde başvurmaları ve Marmara Üniversitesi tarafından yapılacak mülakatta başarılı olmaları kaydıyla öğrenim durumlarına ve 30 Haziran 2020 itibarıyla yürütmekte oldukları görevlere uygun şekilde Marmara Üniversitesi’ne ait boş sözleşmeli personel pozisyonlarına atanabilecek.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin öğrencilerinin eğitime Marmara Üniversitesi’nde devam etmeleri kararlaştırılmıştı. Açıkta kalan idari personel için benzer süreç işetilmedi. Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla personelin Marmara’ya sözleşmeli olarak atanması için mülakat şartı getirilmesi tepkilere de neden oldu.

Mağduriyet yaratan durum için “İnsan Hakları Eylem Planı işlemeye başlamış” denildi.

NE OLMUŞTU?

Bilim Sanat Vakfı’nın kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi Kartal Dragos’taki kampüsünü genişletmek için Halkbank’tan 300 milyon lira kredi almıştı. Ancak banka krediyi yapılandırmadan 30 Eylül 2019’da takip sürecini başlattı.

Halkbank 18 Ekim 2019 tarihinde ihtiyati haczin kesin hacze çevrilmesi için ilamsız takip sürecini gerçekleştirdi. Sürecin sonunda arazi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Aralık 2019’da ise üniversite yönetimine kayyum atanarak eğitim-öğretim faaliyetleri Marmara Üniversitesi’ne devredildi. ‘Borç’ bahanesi ile el konulan Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair karar ise 30 Haziran 2020’de Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararla üniversite resmen kapatıldı.

Ocak 2020’de BİSAV’a kayyum atanarak el konulmuştu. YÖK, üniversite öğrencilerinin ise garantör olan Marmara Üniversitesi’ne aktarılmasına karar verdi. Karar üniversite personeli için de geçerliydi.

Ancak eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu üniversite personelinin Marmara’ya geçmesi için ‘kararname’ ile mülakat sınavı şartı konulması personeli bir kez daha mağdur etti.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/sehir-universitesi-kadrosunun-marmaraya-gecisinde-mulakat-sarti-h157596.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder